Loading...

Senior bouwfysisch adviseur


Wij zoeken…
Een doorgewinterde bouwfysicus met kennis van installatietechnieken en ervaring met energieprestatieberekeningen (BENG). Je hebt een sterk analytisch vermogen, commercieel inzicht en bedenkt de allerbeste oplossingen voor complexe vraagstukken. Affiniteit met ICT en ervaring in een leidinggevende rol zijn een sterke pre.

Opleiding: HBO/WO bouwkunde en gedegen kennis van bouwfysica (o.a. NTA).
Ervaring: Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
Competenties: Analytisch, zelfstandig, communicatief vaardig, resultaatgericht, commercieel denker, leidinggevende kwaliteiten.
Aantal uren: 32 – 40 uur per week.
Startdatum: per direct/in overleg.
Interesse? Stuur een e-mail met je cv en motivatie naar henk.van.evert@tweesnoeken.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk van Evert (HRM) via 073 614 04 07.

Ben jij de ervaren bouwfysicus die echt iets wil gaan betekenen in de wereld van morgen? Bij De Twee Snoeken krijg je de kans om alles uit de kast te trekken. Ons team van designers, programmeurs en engineers werkt momenteel keihard aan het verduurzamen van Nederland. Dit doen we met de ontwikkeling van onze ICT-innovatie Smart Twin. En daarbij kunnen wij jouw expertise en leidinggevende kwaliteiten goed gebruiken.

Wat is Smart Twin?

Onder de naam Smart Twin maken we dynamische 3D-modellen van woningen. Deze modellen zitten vol bouwkundige en bouwfysische informatie en bieden daarmee minutieus inzicht in de samenstelling en potentie van gebouwen. Met deze technologie zijn we door de Nederlandse regering geselecteerd voor de doorontwikkeling van het landelijk verduurzamingsplatform verbeterjehuis.nl. Vanaf september 2022 kan iedere Nederlander daar de deur van zijn of haar 3D-woning openen en gegevens over het eigen huis en bewonersgedrag invoeren. Op basis daarvan helpt Smart Twin bij het ontdekken van verduurzamingsmogelijkheden.

Ook werken we samen met TU Eindhoven en TNO voor het Ministerie van Binnenlandse zaken en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan een integraal dynamisch rekenmodel als standaard voor duurzaam renoveren. Het modelanalyseert een gebouw of combinatie van gebouwen vanuit verschillende invalshoeken op het gebied van verduurzaming. Op dit moment toetst Smart Twin gebouwmodellen aan de Bouwbesluiteisen voor gebieden, daglicht, ventilatie, spui en geluidwering. We rekenen met de NTA 8800, ISSO 51, NEN 2057, NEN 7120, NEN 2580, NEN 1087 en de Rekenmethode GGG’99.

Wat ga je precies doen?

Mede dankzij jouw inspanningen kunnen we de Nederlandse woningen grootschalig digitaliseren. Je gaat een team aansturen waarmee je samen onderzoekt hoe we energieverbruiksinschattingen verder kunnen verbeteren. Met jouw commerciële denkkracht neem je de leiding in het verkennen van de vele mogelijkheden en kansen voor de afname van onze software.

Je gaat o.a. werken aan:
› De bouwfysische begeleiding van Smart Twin-projecten.
› Het onderhouden van onze NTA 8800-software en het bij grote wijzigingen opnieuw laten attesteren (EDR testen).
› Het verbeteren van de registratie van energieprestatieberekeningen.
› Het implementeren van maatwerkadvies in de toetsingssoftware voor energieberekeningen en Smart Twin.
› Het verrichten van vervolgactiviteiten, zoals attestering van de software en monitoring van resultaten.
› Het verbeteren van de ISSO 51-berekeningen en E-buddy d.m.v. (literatuur)onderzoek en monitoring.
› De ontwikkeling van een opnametool voor EPA-W en EPA-U adviseurs en het in de markt zetten hiervan.
› Het aanpassen van de toetsingssoftware voor energieberekeningen aan de Wet Omgevingsvergunning, waaronder de
nieuwe daglichtnorm.
› Het verder ontwikkelen van de toetsingssoftware voor energieberekeningen i.c.m. Revit en deze in de markt zetten.
› Het uitbouwen van de functionaliteit van Smart Twin voor utiliteitsgebouwen.
› Projecten in samenwerking met onze architecten.

Hierbij kom je vragen tegen zoals:
› Welke informatie hebben we nodig voor een goede inschatting van het energieverbruik van bestaande bouw?
› Hoe brengen we die informatie in kaart?
› Hoe kun je met behulp van algoritmen bepalen welke pakketten van energiebesparende maatregelen het meest doeltreffend zijn?
› Welke energiebesparende maatregelen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden?

Wat bieden we?

Een uitdagende, leidinggevende functie in een dynamisch bedrijf. Wat je gaat verdienen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring. Hoe dan ook val je onder de CAO voor architectenbureaus. Dat wil zeggen dat niet alleen de primaire, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn.

Wie zijn we en wat doen we?

Smart Twin is het nieuwe softwareproduct van De Twee Snoeken. Als softwareontwikkelaar en architectenbureau werken wij dagelijks aan het verbeteren van de leef- en werkomgeving van bewoners en gebruikers van gebouwen. Dat doen we met veel passie en toewijding. Onder één dak vind je zo’n 100 architecten, interieurarchitecten, bouwkundigen, bouwfysici, ICT’ers en grafisch vormgevers.

Wij zijn gevestigd in het centrum van Den Bosch en reserveren graag een werkplek voor je. Meer informatie over onze organisatie en onze projecten vind je op www.tweesnoeken.nl en woonconnect.nl/smarttwin.

Vacatures

We zijn op zoek naar nieuwe Snoeken!